Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Belgisch pretpark schrapt zomershow: 'Veiligheid moeilijk te garanderen'

11-04-2020, 15.30 uur

In attractiepark Bellewaerde zal dit jaar geen zomershow te zien zijn. Het Belgische pretpark heeft ervoor gekozen om de stunt- en duikshow Lumberjack Festival volledig te schrappen. Dat bevestigt een woordvoerder aan Looopings. Eigenlijk zou de voorstelling van april tot en met september opgevoerd worden.

"Momenteel zijn we plannen aan het voorbereiden voor een eventuele opening", laat de voorlichter weten. Wanneer het zomerseizoen van start gaat, is nu nog onduidelijk. Maar als de poorten weer opengaan, zal de show in ieder geval ontbreken.

"Onze eerste zorg gaat uit naar de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en bezoekers. Aangezien we dit in deze coronatijden moeilijk kunnen garanderen tijdens onze shows, hebben we besloten om al onze shows voor een onbeperkte periode te staken."

Veel pijn
Bellewaerde-acteur Arjen Vanhuyse is zwaar teleurgesteld, schrijft hij op Facebook. "De kick, de adrenaline, de fijne samenwerking, ik keek er zo hard naar uit om deze zomer weer voor jullie te knallen. Het doet mij echt heel veel pijn dit allemaal te moeten missen."

Bellewaerde is onderdeel van Compagnie des Alpes, net als bijvoorbeeld Walibi Holland, Walibi Belgium en Parc Astérix.

Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be