Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Amsterdamse dierentuin Artis vraagt om geld: 'Wij maken ons zorgen'

07-04-2020, 18.52 uur

Dierenpark Artis in Amsterdam is op zoek naar donateurs. De beroemde dierentuin vreest in financiële nood te komen door de coronacrisis. Daarom wordt er online gevraagd om geld. "Het openbare leven is tot stilstand gekomen en veroorzaakt grote onzekerheid", staat op een donatiepagina op de website van Artis. "Ook wij maken ons zorgen."

Hoewel de overheidsmaatregelen met betrekking tot het coronavirus vooralsnog gelden tot en met 28 april, blijft Artis naar eigen zeggen in ieder geval tot 1 juni gesloten. Ook nu er geen inkomsten zijn, kost het verzorgen van de dieren en het onderhouden van het park "veel geld". "Want het leven binnen Artis gaat gewoon door."

Met donaties hoopt de directie de inkomstenderving deels op te vangen. "Onder de huidige omstandigheden waarin we als park geen inkomsten hebben, wordt meer dan ooit duidelijk dat Artis niet zonder jullie steun kan bestaan."

100 euro
De dierentuin accepteert alle giften vanaf 1 euro. Als bedankje ontvangen donateurs een notitieblok (vanaf 25 euro), ansichtkaarten (vanaf 50 euro) of een knuffel (vanaf 100 euro). "Help Artis in deze moeilijke tijd en doneer. Juist nu."

Het dierenpark benadrukt dat er sprake kan zijn van belastingvoordeel. Omdat Artis een erkend goed doel is, kunnen eenmalige donaties onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar zijn van de belasting. "U kunt Artis ook periodiek steunen met een schenkovereenkomst. Bij die keuze is het belastingvoordeel meestal het grootst."

Kleine dierenparken
Eerder vroegen twee kleine Nederlandse dierenparken het publiek al om financiële hulp: Faunapark Flakkee in Zuid-Holland en Uilen- en dierenpark de Paay in Gelderland.

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be