Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Drouwenerzand Attractiepark

Ongelukje in Drents pretpark: gondels botsen op elkaar

08-04-2020, 18.55 uur

Eén van de attracties in het Drentse pretpark Drouwenerzand is beschadigd geraakt. Het ging mis tijdens het proefdraaien van de Happy Sailor, een molen met hangende bootjes. Dat vertelt directeur Bert van der Linde aan Looopings. Een externe keuringsinstelling was de molen aan het testen.

"Daarbij hebben ze de molen op een te hoge snelheid laten draaien, wat normaal gesproken nooit zou gebeuren", zegt de directeur. "Vervolgens is er op de noodstop gedrukt, met als gevolg dat alle gondels tegen elkaar botsten." Eén bakje raakte onherstelbaar beschadigd. "Die was echt total loss. Het zag er niet meer uit."

Een nieuw bootje kost tussen vele duizenden euro's, weet Van der Linde. Dat bedrag hoeft hij gelukkig niet op te hoesten. "De fabrikant van de attractie schenkt ons een nieuwe gondel, omdat we altijd op tijd betalen. Een prachtig gebaar in deze onzekere tijden." De andere bootjes raakten licht beschadigd. "Die kunnen we zelf repareren."

Duur
Vanwege het coronavirus heeft Drouwenerzand voorlopig geen inkomsten. De start van het seizoen is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het park stond op het punt om een nieuwe achtbaan te bestellen. Die dure aankoop kon op het laatste moment afgezegd worden.

Meer Drouwenerzand Attractiepark
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be