Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Disneyland Paris

Disneyland Paris beëindigt tijdelijke contracten van honderden entertainers

04-04-2020, 16:57 uur | Reacties

Honderden entertainers die de komende maanden zouden werken in Disneyland Paris, worden ontslagen. Het gaat om meer dan 350 acteurs, zangers, dansers, stuntmannen en technici met een tijdelijk contract. Ze waren ingehuurd voor producties als Mickey and the Magician, Frozen Celebration en Marvel Season of Super Heroes.

Nu Disneyland Paris tot nader order gesloten is vanwege het coronavirus, zitten zij zonder werk. In eerste instantie werd de groep medewerkers gevraagd om akkoord te gaan met een vrijwillig vertrek. Zouden de personeelsleden dat weigeren, dan zouden ze op een zwarte lijst komen te staan. Dat meldt de Franse krant Le Monde.


ZIE OOK: Disneyland Paris nu 'tot nader order' dicht, Marvel-seizoen geannuleerd

Vakbonden hebben dan ook aangeraden om niet in te gaan op het voorstel. Aan dagblad Le Parisien laat Disney weten dat het ook slecht afloopt met werknemers die niet akkoord zijn gegaan. Hun contracten worden alsnog met onmiddellijke ingang beëindigd op grond van overmacht, weet de krant. Het bedrijf zou gezien de "uitzonderlijke omstandigheden" niet anders kunnen.

Overheid
Woordvoerders van Disneyland Paris willen tegenover Looopings niet inhoudelijk op het nieuws reageren. De Disney-parken en -hotels blijven de komende tijd gesloten op last van de Franse overheid. Er is gezien de internationale coronacrisis nog geen zicht op een openingsdatum.

ZIE OOK: Efteling betaalt ook oproepkrachten door tijdens coronasluiting

Reacties