Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris beëindigt tijdelijke contracten van honderden entertainers

04-04-2020, 16.57 uur

Honderden entertainers die de komende maanden zouden werken in Disneyland Paris, worden ontslagen. Het gaat om meer dan 350 acteurs, zangers, dansers, stuntmannen en technici met een tijdelijk contract. Ze waren ingehuurd voor producties als Mickey and the Magician, Frozen Celebration en Marvel Season of Super Heroes.

Nu Disneyland Paris tot nader order gesloten is vanwege het coronavirus, zitten zij zonder werk. In eerste instantie werd de groep medewerkers gevraagd om akkoord te gaan met een vrijwillig vertrek. Zouden de personeelsleden dat weigeren, dan zouden ze op een zwarte lijst komen te staan. Dat meldt de Franse krant Le Monde.

Vakbonden hebben dan ook aangeraden om niet in te gaan op het voorstel. Aan dagblad Le Parisien laat Disney weten dat het ook slecht afloopt met werknemers die niet akkoord zijn gegaan. Hun contracten worden alsnog met onmiddellijke ingang beëindigd op grond van overmacht, weet de krant. Het bedrijf zou gezien de "uitzonderlijke omstandigheden" niet anders kunnen.

Overheid
Woordvoerders van Disneyland Paris willen tegenover Looopings niet inhoudelijk op het nieuws reageren. De Disney-parken en -hotels blijven de komende tijd gesloten op last van de Franse overheid. Er is gezien de internationale coronacrisis nog geen zicht op een openingsdatum.

Meer Disneyland Paris
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be