Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Noodkreet: ingestorte kermisbranche wil noodfonds van 45 miljoen euro

03-04-2020, 01.33 uur

De Nederlandse kermiswereld vraagt de overheid om een noodfonds van 45 miljoen euro. Dat bedrag moet de gemiste inkomsten van kermisexploitanten voorlopig compenseren. Vanwege het coronavirus zijn alle kermissen in Nederland afgelast. Er komt dus geen cent meer binnen.

De branche vreest voor faillissementen, vertelt directeur Jan Boots van de Nederlandse Kermisbond aan persbureau ANP. Hij stapte naar het ministerie van Economische Zaken. "Dit is een noodkreet", zegt Boots. "Niet eerder is de kermisbranche zo hard getroffen zoals nu door het coronavirus."

De 45 miljoen euro is bedoeld voor de komende drie maanden. In de zomermaanden vinden echter de grootste kermissen plaats. "Als na 1 juni de kermissen gesloten blijven, dan zal de aanvraag waarschijnlijk ver boven de 120 miljoen komen te liggen", denkt de bond.

Kermisfamilies
Nederland telt ongeveer duizend kermisfamilies die samen vierduizend attracties en kramen exploiteren. Jaarlijks worden zo'n 1400 kermissen georganiseerd. Het seizoen loopt van begin maart tot half oktober. "Normaal zouden er nu al 150 tot 200 kermissen zijn geweest", aldus Boots.Meer kermis
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be