Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Madurodam bij hoge uitzondering geopend voor ongeneeslijk zieke man

02-04-2020, 16.30 uur

Vanwege het coronavirus is Madurodam voorlopig gesloten voor bezoekers, maar voor één geval maakte het Haagse themapark graag een uitzondering. De 42-jarige Martijn uit Waddinxveen hoorde vorige week dat hij nog hooguit enkele maanden te leven heeft. Omdat hij en zijn zoontje gek zijn op modelbouw, wilden ze nog één keer naar Madurodam.

In samenwerking met Stichting Ambulancewens besloot Madurodam speciaal open te gaan voor Martijn en zijn familie. "Heel mooi", vertelt zijn vrouw Jolanda aan RTL Nieuws. "Het was bijzonder, zo'n leeg park helemaal voor ons." Alle miniaturen werden in werking gezet: de treintjes, de molens, de bruggen en de boten bewogen als vanouds.

"Eigenlijk schieten woorden nog steeds te kort", zegt een woordvoerster van het park in gesprek met Looopings. "Het is hartverwarmend dat dit soort initiatieven nog mogelijk zijn, dat we er zo voor Martijn en zijn familie konden zijn. Maar het is vooral hartverscheurend voor het gezin."

Ze complimenteert "de zorghelden" bij Stichting Ambulancewens. "Want het is vooral hun verdienste."

Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be