Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Deltapark Neeltje Jans

Bezwaren van Zeeuws attractiepark tegen windmolens definitief van tafel

02-04-2020, 21.31 uur

Het bouwen van nieuwe windmolens bij Deltapark Neeltje Jans mag definitief doorgaan. Bezwaren die het Zeeuwse themepark had tegen de komst van de molens zijn door de Raad van State, de hoogste bestuursrechter van ons land, van tafel geveegd.

Neeltje Jans vocht al jaren tegen de windturbines. Volgens de directie kunnen ze zorgen voor overlast op het gebied van geluid, trillingen en slagschaduw. Ook het uitzicht zou erdoor verpest worden. De kantonrechter gaf het park gelijk, maar het gerechtshof in Den Haag draaide die uitspraak later terug.

Vervolgens stapte Neeltje Jans naar de Raad van State, zonder bevredigend resultaat. De bestuursrechter denkt niet dat de windmolens gaan zorgen voor minder toerisme. Alle opgevoerde argumenten werden verworpen. Zo blijft de extra geluidsoverlast volgens de rechter binnen te perken.

210 meter
Bij Neeltje Jans staan al kleine windturbines. Die kunnen nu vervangen worden door grotere exemplaren, met een maximale hoogte van 210 meter. Ook komen er twee nieuwe windparken bij.

Het attractiepark, gelegen bij de Zeeuwse Deltawerken, hoort bij de Spaanse parkengroep Aspro Parks. Daarbij zijn ook onder meer het Dolfinarium in Harderwijk en Linnaeushof in Bennebroek aangesloten.

Meer Deltapark Neeltje Jans
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be