Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nigloland

Frans pretpark persifleert Europa-Park met nepaankondiging

02-04-2020, 15.27 uur

Een pretpark in Frankrijk heeft een lollige 1 aprilgrap uitgehaald. Attractiepark Nigloland kwam op Facebook met een aankondiging voor "het grootste project in de geschiedenis van het park", namelijk de bouw van het nieuwe waterpark Dolantica.

De term is uiteraard een parodie op Rulantica, het nieuwe waterparadijs van het Duitse Europa-Park. En alsof dat niet duidelijk genoeg was, werd ook het logo van Rulantica gekopieerd. Een bijgevoegd ontwerp - een vulkaan met glijbanen - is afkomstig van het beroemde waterpark Volcano Bay in de Amerikaanse staat Florida.

Zoals de naam van Rulantica gebaseerd werd op de plaatsnaam Rust, koos Nigloland ook voor een naam geïnspireerd op de gemeente waar het park ligt: Dolancourt. Bovendien is 'dol' Frans voor 'bedrog'.

Teleurgesteld
"De eerste zwemmers kunnen vanaf mei 2021 genieten van de glijbanen in dit nieuwe waterpark, waar het altijd 28 graden is", zegt het park. Er kwamen duizenden reacties op het Facebook-bericht. Veel mensen lieten weten teleurgesteld te zijn dat het project een grap is, omdat ze het idee eigenlijk wel zien zitten.

Directielid Thomas Mack van Europa-Park kan lachen om de persiflage, laat hij weten op Twitter. Nigloland heeft een goede verstandhouding met de familie Mack en huisleverancier Mack Rides. Alle vier achtbanen in het Franse park werden door Mack gebouwd.

Meer Nigloland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be