Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

1 april: Limburgse firma begint rij-opleiding voor botsauto's

01-04-2020, 19.43 uur

Altijd al moeite gehad met de botsauto's op de kermis? Een Limburgse rijschool kondigt vandaag een merkwaardige nieuwe opleiding aan: botsauto-lessen voor beginners. De kermisbranche heeft naar verluidt aan de bel getrokken omdat het niveau van de bestuurders zou dalen.

"En dat gaat ten koste van de levensduur van de botsauto's", beweert Keijbeck Opleidingen uit het Limburgse Susteren. Daarom zegt de firma in samenwerking met een branchevereniging te werken aan een botsauto-rijopleiding voor Zuid-Nederland. Uiteraard gaat het om een 1 aprilgrap.

Het bedrijf wil vier keer per jaar een botsautotent afhuren om deelnemers de fijne kneepjes van het vak te leren. Daarbij is er aandacht voor "veilig in- en uitstappen, het muntje inwerpen, optrekken, keren, rondjes rijden en kijkgedrag". Wie de opleiding afrondt, ontvangt een certificaat.

Verboden
Op dit moment zijn alle kermissen in Nederland verboden vanwege het coronavirus."Zodra de coronacrisis voorbij is, maken we de cursusdata bekend", luidt de boodschap.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be