Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling 'niet blij' met illegale dronebeelden van leeg park

01-04-2020, 11.15 uur | Reacties

De Efteling baalt van een nieuwe YouTube-video met dronebeelden van het lege attractiepark. Vanwege het coronavirus blijft de Efteling wekenlang gesloten voor bezoekers. Een videomaker besloot het uitgestorven park in beeld te brengen met behulp van een drone.

Dat resulteerde in een filmpje van anderhalve minuut. De Efteling zelf kan de bijzondere beelden niet waarderen. "Het is op een onrechtmatige manier gemaakt, dus we zijn hier niet blij mee", reageert een woordvoerder. Worden er juridische stappen ondernomen? "We zijn op dit moment aan het kijken hoe we hiermee omgaan."

Inmiddels is de video verwijderd van YouTube. Looopings kan nog wel een aantal screenshots laten zien. Fans zullen onder meer Python, De Vliegende Hollander, Baron 1898, de Gondoletta, Symbolica, de Pagode, Aquanura, Fata Morgana, het Huis van de Vijf Zintuigen, het Sprookjesbos en Raveleijn herkennen. Ook de nieuwe familieachtbaan Max & Moritz komt voorbij.

Detectiesysteem
De Efteling heeft tegenwoordig een permanent detectiesysteem voor drones, bevestigen ingewijden aan Looopings. Dat lijkt nog niet feilloos te werken, want de maker - ene Dennis - is niet betrapt. De voorlichter zegt geen inhoudelijke mededelingen te kunnen doen over veiligheidsmaatregelen.

Enkele weken geleden doken ook al luchtbeelden op van een lege Efteling, toen gemaakt door Airpro Waalwijk. Die partij beweert zich aan alle wet- en regelgeving gehouden te hebben.Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be