Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Legendia

Video: nieuwe wildwaterbaan in Pools pretpark wordt getest

30-03-2020, 21.02 uur

Een nieuwe wildwaterbaan in Polen is bijna klaar voor gebruik. Pretpark Legendia opent dit jaar de rapid river Dolina Jagi, gebouwd door de Duitse fabrikant Hafema. Hetzelfde bedrijf was eerder verantwoordelijk voor onder meer Djengu River in Toverland, El Rio in Bobbejaanland en River Quest in Phantasialand.

Dolina Jagi betekent 'de vallei van Jaga'. Het achtergrondverhaal draait om de Slavische heks Baba Jaga. Volgens de mythe verplaatst ze zichzelf in een grote ketel, waarbij ze haar bezemsteel gebruikt als peddel. "De legendarische heks heeft zowel een goede als een kwade kant", staat op de website van het park. "Mensen met een zuiver hart en goede bedoelingen hebben niets te vrezen."

De waterattractie wordt al getest, blijkt uit een YouTube-video. Op dit moment is Legendia nog gesloten voor bezoekers. Wanneer het zomerseizoen begint, is afhankelijk van de ontwikkelingen rond het coronavirus.



Meer Legendia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be