Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
ZooParc Overloon

Vijf nieuwe jachtluipaarden in ZooParc Overloon

30-03-2020, 23.21 uur

De Brabantse dierentuin ZooParc Overloon heeft vijf nieuwe jachtluipaarden mogen verwelkomen. Het gaat om een 8-jarige cheetamoeder met haar vier kinderen: drie dochters en één zoon. Ze arriveerden een paar dagen geleden. Inmiddels mogen ze ook hun buitenverblijf verkennen.

De cheeta's zijn afkomstig uit het Zuid-Franse dierenpark Réserve Africaine de Sigean. Ze verhuisden in het kader van een Europees fokprogramma. "Er werd voor hen gezocht naar en nieuwe plek waar ze als gezin bij elkaar kunnen blijven en wij hebben daar de perfecte ruimte voor", vertelt parkmanager Roel Huibers.

De afgelopen tijd huisveste het verblijf in ZooParc Overloon slechts één cheetavrouwtje. Die oude bewoonster is nu overgebracht naar Zuid-Frankrijk. "Ze gaan kijken of zij daar nog een nestje kan krijgen", aldus Huibers. "Wij vinden het heel fijn om weer een groep cheeta's in ons midden te hebben."

Gesloten
Het grote publiek kan de jachtluipaarden voorlopig niet zien. Vanwege het coronavirus is ZooParc Overloon tot nader order gesloten, net als nagenoeg alle Nederlandse dagattracties.









Meer ZooParc Overloon
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be