Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris nu 'tot nader order' dicht, Marvel-seizoen geannuleerd

30-03-2020, 14.45 uur

De sluiting van Disneyland Paris wordt voor onbepaalde tijd verlengd. Tot vandaag beweerde Disney dat de parken en hotels "tot en met het einde van de maand" gesloten zouden zijn in verband met het coronavirus. In een nieuwe verklaring staat dat het resort "tot nader order" dicht is. Bovendien is een belangrijk evenement geschrapt: Marvel Season of Super Heroes.

"De veiligheid en het welzijn van onze gasten en medewerkers blijft de topprioriteit van Disneyland Paris", luidt de officiële uitleg. "Als gevolg van deze ongekende pandemie en in overeenstemming met overheidsmaatregelen, blijft Disneyland Paris tot nader order gesloten." In een uitgelekte personeelsmemo werd eerder al gesproken over een sluiting tot minimaal half april.

De verlenging heeft ook gevolgen voor de derde editie van Marvel-festival Season of Super Heroes. Het evenement, met shows en meet-and-greets, had plaats moeten vinden tussen vrijdag 28 maart en zondag 7 juni. Vanwege alle onzekerheden rond de coronacrisis heeft Disney besloten om het volledige seizoen uit de agenda te halen.

Laatste keer
Marvel Season of Super Heroes zou dit jaar voor de laatste keer georganiseerd worden. Met terugwerkende kracht is de editie van 2019 dus de laatste geweest. Vorige week maakte Disneyland al bekend dat een groot hardloopevenement in mei, de Disneyland Paris Princess Run, niet door zou gaan.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be