Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Pools pretpark Energylandia ontkomt niet aan coronamaatregelen

29-03-2020, 15.10 uur

Het coronavirus zorgt ook in Polen voor problemen. Even leek het erop dat het Poolse attractiepark Energylandia ondanks de internationale coronapaniek gewoon open zou gaan op zaterdag 4 april. Op het laatste moment is besloten om de seizoensstart minimaal anderhalve week uit te stellen.

Energylandia, het pretpark met de meeste achtbanen van Europa, wil het seizoen nu aftrappen op maandag 13 april. De tekst "Feestelijke opening op 4 april" op de homepage is deze week vervangen door "Feestelijke opening: binnenkort".

Polen telt op dit moment bijna 1800 geregistreerde gevallen van corona. Er vielen tot nu toe twintig doden.

Lanceerachtbaan
Voor Energylandia staat seizoen 2020 in het teken van de opening van het nieuwe themagebied Aqualantis. Daarin staan lanceerachtbaan Abyssus, een kleine boomerang coaster, een interactieve waterattractie, een boottocht, een restaurant en een souvenirwinkel.

Meer Energylandia
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be