Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Bobbejaanland, Walibi Belgium en Plopsaland zien paasvakantie in het water vallen

28-03-2020, 13.04 uur | Reacties

De kogel is door de kerk in België: ook tijdens de paasvakantie blijven de pretparken gesloten. Overheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden zijn verlengd tot en met zondag 19 april. Dat is slecht nieuws voor Bobbejaanland, Walibi Belgium, Plopsaland De Panne, Bellewaerde, Plopsa Coo en Plopsa Indoor Hasselt.

Voor hen is de paasperiode normaal gesproken een belangrijke inkomstenbron. Ook dierenparken als Boudewijn Seapark, Pairi Daiza, ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael kunnen een financiële strop tegemoetzien. Of de parken op maandag 20 april alsnog opengaan, is nog maar de vraag.

De Nationale Veiligheidsraad in België heeft namelijk al aangekondigd dat de sluitingsperiode na een evaluatie opnieuw verlengd kan worden en tot en met zondag 3 mei. Tot nu toe liepen alle maatregelen tot en met zondag 5 april. In dat geval hadden grote attractieparken alleen het eerste weekend van het zomerseizoen moeten missen.

Nederland
In Nederland zijn de meeste coronamaatregelen vooralsnog van kracht tot en met maandag 6 april. Het is aannemelijk dat het kabinet kiest voor een verlenging. Komende week moet daar meer duidelijk over worden.

Meer nieuws
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be