Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Uilen- en dierenpark de Paay

Coronacrisis nekt Gelders dierenpark: 'Het regent aanmaningen'

02-04-2020, 22.02 uur

De toekomst van een Gelderse dierentuin staat op losse schroeven. Uilen- en dierenpark de Paay is ondanks corona nog steeds dagelijks geopend, maar eigenaar Roger van Leeuwen ziet al weken nauwelijks bezoekers. Dat zorgt voor grote financiële zorgen.

De eigenaar overweegt nu om dieren te gaan verkopen om aan geld te komen, vertelt hij aan De Telegraaf. "Je hebt voerkosten en verzorgingskosten en dat alles gaat gewoon door. Ik heb jonge kangoeroes, kleine stekelvarkentjes, een kameel die hoogzwanger is en er zitten wat uilen te broeden. Ontzettend leuk, maar niemand die het ziet."

Ondertussen komt er geen cent binnen. "Ik leef op de pof", zegt Van Leeuwen aangedaan. "Het regent aanmaningen. Het is gewoon een drama. Ik hoop dat het kabinet nog wat uit de hoge hoed kan toveren om te ondersteunen. Anders zal ik beesten moeten gaan verkopen om de rekeningen te betalen."

Begin van het einde
Dat zou voor het kleinschalige dierenpark het begin van het einde zijn, vreest de eigenaar. "Want dan heb ik straks een lege dierentuin en komt er ook helemaal niemand." Hij hoopt op donaties. Die kunnen overgemaakt worden op bankrekeningnummer NL87RABO0313121958.

Uilen- en dierenpark de Paay, gelegen in het dorpje Beesd, mag van de veiligheidsregio openblijven omdat er geen horecagelegenheden of overdekte locaties te vinden zijn. Bezoekers moeten zich wel aan de landelijke veiligheidsmaatregelen houden, zoals het houden van anderhalve meter afstand. De entreeprijs bedraagt 7,50 euro.

Meer Uilen- en dierenpark de Paay
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be