Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Rotterdam

Coronavirus zorgt voor extra vertraging bij bouw Attractiepark Rotterdam

22-03-2020, 14.38 uur

Het coronavirus betekent niet alleen een zware tegenslag voor bestaande pretparken. Ook het in aanbouw zijnde Attractiepark Rotterdam heeft op verschillende manieren last van de coronacrisis, vertelt eigenaar Hennie van der Most aan Looopings.

Attractiepark Rotterdam had jaren geleden af moeten zijn, maar door financiële tegenvallers en problemen bij de bouw is het park vandaag de dag nog lang niet gereed. Op dit moment wordt gewerkt aan een belangrijke blikvanger: een reuzenrad van 45 meter hoog. Van der Most wilde het rad eigenlijk operationeel hebben vóór de start van het Songfestival op 12 mei.

Nu het Songfestival door de coronapandemie is afgelast, hoeft Van der Most zich daar geen zorgen meer over te maken. "Het had erom gespannen of we het gehaald hadden", zegt hij. "Het is jammer, we hadden voor het Songfestival wel wat boekingen staan. Dat is allemaal geannuleerd. Niks aan te doen." De ondernemer probeert nu om het rad komende zomer af te hebben.

Financieel
De uitbraak van het coronavirus zorgt ook voor vertragingen bij de bouw. "Er wordt wel doorgewerkt, maar veel externe bedrijven zijn dicht", aldus Van der Most. "Natuurlijk lopen we daardoor extra vertraging op." Ook op financieel gebied zit het tegen. "Acht van mijn veertien bedrijven liggen stil."

Meer Attractiepark Rotterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be