Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Organisatie van megakermis Parijs houdt hoop ondanks corona

19-03-2020, 13.13 uur

De organisatoren van een megakermis in de Franse hoofdstad Parijs zijn ondanks de coronacrisis niet van plan om het evenement af te gelasten. Foire du Trône zou plaatsvinden van vrijdag 27 maart tot en met zondag 24 mei. Hoewel het openbare leven in Frankrijk nu stilligt vanwege het coronavirus, gaat men er nog steeds van uit dat de kermis door kan gaan.

"De start is uitgesteld, een nieuwe datum is nog niet bekend", meldt de organisatie in een bericht op Facebook. "We zullen de situatie tussen half en eind april opnieuw evalueren. Het kermiscomité staat voortdurend in contact met de gezondheidsinstanties. Een annulering staat niet op de planning."

Foire du Trône is de grootste kermis van Frankrijk, met vele tientallen grote attracties. Dit jaar zouden maar liefst zeven verschillende achtbanen van de partij zijn. De opbouw was al begonnen toen bleek dat het evenement voorlopig in de ijskast staat. In Nederland, België, Frankrijk en Duitsland zijn alle kermissen de komende tijd geschrapt.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be