Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Ecomare

Huisartsen op Texel krijgen 1600 mondkapjes van dierenpark

19-03-2020, 13.30 uur

Dierenpark Ecomare op Texel laat zich tijdens de coronapandemie van haar beste kant zien. Het park, vooral bekend van de zeehondenopvang, doneert 1600 mondkapjes aan de huisartsen op het eiland.

Ecomare had de mondkapjes liggen voor een eventuele virusuitbraak onder dieren. Daarmee zouden verzorgers zichzelf kunnen beschermen. Omdat huisartsen momenteel een groot tekort aan dit type kapjes ervaren, besloot het park ze weg te geven. Er werden ook 400 exemplaren gedoneerd aan een lokaal verzorgingshuis.

In Ecomare zijn onder andere zeehonden, bruinvissen en vogels te zien. Ook kunnen bezoekers er veel leren over Texel, de Waddenzee en de Noordzee. Net als alle andere dierenparken is Ecomare vanwege de coronacrisis in ieder geval gesloten tot en met 6 april.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be