Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Belgische pretparken missen vooralsnog één openingsweekend

19-03-2020, 12.27 uurBeeld: @ThemeParkWW

Het lijkt erop dat de attractieparken in België voorlopig één openingsweekend moeten missen. De Belgische overheidsmaatregelen rond het coronavirus gelden vooralsnog tot en met zondag 5 april. Grote pretparken als Walibi Belgium, Bobbejaanland, Plopsaland De Panne en Bellewaerde zouden op zaterdag 4 april weer opengaan.

Bobbejaanland wil het seizoen nu starten op maandag 6 april. "Of het park op dat moment effectief kan opengaan, blijft afhankelijk van het advies en de richtlijnen van de bevoegde instanties", laat een voorlichtster weten. Als de opening doorgaat, worden er extra hygiënemaatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Zo zullen de achtbanen Revolution en Dreamcatcher tot nader order operationeel zijn zonder virtualreality-brillen. Verder blijft darkride The Forbidden Caves, waar 3D-brillen gebruikt worden, gesloten. Bij sommige attracties worden bepaalde karretjes leeg gelaten om meer afstand te creëren. Daarnaast zorgt Bobbejaanland voor extra zeep en handgel.

Voorzorg
Walibi Belgium en zwembad Aqualibi zijn in ieder geval dicht tot en met 5 april. "Wij volgen de situatie voortdurend en informeren onze bezoekers zo snel mogelijk over eventuele veranderingen", zegt een woordvoerster. "Uit voorzorg werken de meeste van onze medewerkers vanuit huis."

Eerder besloot de Vlaamse Plopsa Group al om alle Plopsa-parken in België met onmiddellijke ingang te sluiten. Plopsa Indoor Hasselt en zwembad Plopsaqua - normaal gesproken het hele jaar geopend - zijn nu dicht. De geplande seizoensopening van Plopsaland De Panne en Plopsa Coo op 4 april kan niet doorgaan. "De parken gaan opnieuw open wanneer het advies van de overheid dit toelaat", aldus Plopsa.

Seapark
Pretpark Bellewaerde in Ieper heeft het Bellewaerde Aquapark al gesloten. Het is de bedoeling om het park zelf en het waterpark weer te openen op 6 april. Boudewijn Seapark in Brugge zou deze maand eigenlijk geopend zijn op alle woensdagen, zaterdagen en zondagen. Ook daar zijn bezoekers voorlopig niet welkom.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be