Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris doneert 77 ton eten en drinken aan goede doelen

18-03-2020, 12.23 uur

Nu Disneyland Paris gesloten is door de uitbraak van het coronavirus, blijft er een heleboel eten liggen. Om te voorkomen dat voorraden weggegooid moeten worden, doneert Disney 77 ton aan overtollig voedsel en drank aan lokale en nationale instanties.

Zo ging er 62 ton eten en drinken naar verschillende ziekenhuizen, het lokale Rode Kruis en de Franse voedselbank. De resterende 15 ton werd verdeeld over anti-armoedeclubs en liefdadigheidsorganisaties voor dak- en thuislozen. "In deze onzekere tijden tonen we onze solidariteit voor lokale gemeenschappen", laat een woordvoerder weten.

Medewerkers van Disneyland Paris hebben verse producten, waaronder salades, fruit en zuivel, geïdentificeerd, verzameld en herverdeeld. "De grootschalige schenking is slechts een voorbeeld van onze langdurige inzet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen om voedselverspilling tegen te gaan en mensen in nood te ondersteunen."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be