Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling installeert speciale effecten in wachtrij nieuwe achtbaan

17-03-2020, 12.52 uur

De wachtrij van de nieuwe Efteling-achtbaan Max & Moritz wordt voorzien van verschillende speciale effecten. Dat laat het attractiepark zien in een nieuwe making-of-video op YouTube. Zo kunnen wachtende bezoekers straks onder andere een watereffect activeren.

In de wachtrij komt de zogenoemde Boemknaller te staan, die zorgt voor een geluidseffect en opspattend water naast de baan. Eerder liet de Efteling al een scheetkussenorgel zien, waarmee bezoekers hun eigen schetenmelodie kunnen maken. Iets verderop hangt een rij koeienbellen om mee te spelen. Lantaarns worden voorzien van speakers, zodat in de wachtrij muziek afgespeeld kan worden.

Ook in het stationsgebouw worden verschillende effecten verstopt. Zo zijn achter een raam silhouetten te zien uit de huiskamer van Frau Schmetterling, de moeder van kwajongens Max en Moritz. In bloembakken is apparatuur verwerkt die elke minuut de lichtsterkte meet, zodat het effect ook goed zichtbaar is bij felle zon. De zijkant van het station is vormgegeven als een schoolgebouwtje, waar tijdens de achtbaanrit schoolmeester Lämpel verschijnt.

Testritten
Max & Moritz bestaat uit twee verschillende banen. De Max-trein heeft al testritten gemaakt. De officiële opening was gepland voor de maand april, maar mogelijk gooit het coronavirus roet in het eten. Het park is voorlopig namelijk volledig gesloten voor bezoekers.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be