Nieuws

Na de grote pretparken gaan ook de kleine dagattracties dicht

15-03-2020, 20.15 uur | Reacties

Er blijven in Nederland nagenoeg geen uitstapjes meer over. Omdat de maatregelen rond het bestrijden van het coronavirus verder zijn aanscherpt, kiezen vrijwel alle dagattracties ervoor om dicht te gaan. Na de grote attractieparken en de dierentuinen nemen nu ook de kleinere trekpleisters hun verantwoordelijkheid.

Zo is het overdekte pretpark Plopsa Indoor Coevorden met onmiddellijke ingang volledig gesloten. In de hoofdstad gaan vliegsimulator This is Holland, de Heineken Experience, wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds Amsterdam, rariteitenkabinet Ripley's Believe It or Not! Amsterdam en griezelattractie The Amsterdam Dungeon dicht.


ZIE OOK: Blijdorp, Artis en Ouwehands voegen zich bij gesloten dierentuinen

Verder kan er tot nader order geen bezoek gebracht worden aan bijvoorbeeld Mini Mundi in Middelburg, BillyBird Park Hemelrijk in Volkel, DippieDoe in Best, Speelparadijs Pannenkoekenhuis Voorst, themapark Mondo Verde in Landgraaf, Sprookjesbos Valkenburg, Preston Palace in Almelo, Miniworld Rotterdam, Kinderstad Heerlen en Het Arsenaal in Vlissingen.

Educatief
Ook educatieve attracties als Het Spoorwegmuseum in Utrecht, Naturalis Biodiversity Center in Leiden, Corpus in Oegstgeest en Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers hebben de deuren gesloten.

Veel andere kleine pretparken zouden eind maart of begin april weer opengaan na de winterstop. Dat de seizoensopening op heel veel plekken uitgesteld moet worden, lijkt op dit moment onvermijdelijk. De nieuwe overheidsmaatregelen gelden voorlopig tot en met maandag 6 april.

ZIE OOK: Madame Tussauds Amsterdam zet Trump op straat

Reacties