Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Blijdorp, Artis en Ouwehands voegen zich bij gesloten dierentuinen

15-03-2020, 19.34 uur

De twee populairste dierentuinen van Nederland sluiten de poorten. Diergaarde Blijdorp in Rotterdam en Artis in Amsterdam gaan per direct dicht. Aanleiding is het aanscherpen van de overheidsmaatregelen om het coronavirus te bestrijden. Daarmee zijn alle noemenswaardige Nederlandse dierenparken de komende tijd niet toegankelijk voor publiek.

Blijdorp was eigenlijk van plan om open te blijven voor abonnementhouders. "Met de sluiting van scholen, horeca en sportclubs is het signaal dat het openbaar leven stil dient te liggen om de gezondheidscrisis het hoofd te bieden glashelder", laat het management nu weten.

Artis zag in eerste instantie ook geen reden voor een volledige sluiting. "Het park bevindt zich in de buitenlucht en biedt bezoekers voldoende ruimte om verspreid rond te lopen", luidde de uitleg. Nu bevestigt een woordvoerster dat de dierentuin tot nader order niet meer opengaat.

Burgemeester
Ouwehands Dierenpark is de laatste grote dierentuin van Nederland die besloten heeft om geen bezoekers meer binnen te laten. Dat gebeurde in overleg met de burgemeester van Rhenen, laat de directie weten.

Eerder kozen veel andere dierentuinen al voor een sluiting, namelijk Koninklijke Burgers' Zoo in Arnhem, Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Wildlands Adventure Zoo Emmen, DierenPark Amersfoort, het Dolfinarium in Harderwijk, GaiaZOO in Kerkrade, ZooParc Overloon, Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn, Dierenrijk in Mierlo, AquaZoo Leeuwarden, Ecomare op Texel en Zeehondencentrum Pieterburen.

Apenheul
Naast Blijdorp, Artis en Ouwehands voegen ook Sea Life Scheveningen, Dierenpark Hoenderdaell en BestZOO zich vandaag bij dat rijtje. Apenheul in Apeldoorn is 's winters sowieso dicht.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be