Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
De Zonnegloed

Belgische dierentuin dreigt ten onder te gaan door coronacrisis

15-03-2020, 13.40 uur

Een dierentuin in België dreigt in de financiële problemen te komen door de uitbraak van het coronavirus. Alle dierentuinen in het land hebben de opdracht gekregen om de poorten te sluiten. Voor dierenpark De Zonnegloed in Oostvleteren komt dat op een bijzonder slecht moment.

"Het nieuwe seizoen komt eraan en onze 'winterspaarpot' raakt langzaam leeg", schrijft het management in een bericht op social media. "Daarmee betalen we medische zorgen, medewerkers, voeding voor de dieren, etcetera. Geen inkomen betekent geen Zonnegloed."

Daarom is er snel geld nodig. Men hoopt dat alle Facebook-volgers - bijna 34.000 personen - een kleine donatie willen doen om het park door de winter te helpen. "We stelden ons even voor dat elk van die volgers ons 1 euro op de rekening stort. Dat zou ons dan 33.655 euro kunnen opleveren om deze moeilijke periode zonder bezoekersinkomsten te overbruggen."

Bang afwachten
De toekomst van de dierentuin is op dit moment onzeker. "Elke euro is welkom. Hopelijk kunnen wij binnen enkele weken op deze onwerkelijke periode terugkijken en zeggen: we hebben het gehaald. Maar het is ook voor onze dierenverzorgers bang afwachten."

Donaties zijn welkom op rekeningnummer BE58 7390 1329 6879 op naam van 'Sanctuary De Zonnegloed vzw'. Wie in de buurt woont en groente of fruit over heeft, kan dat ook aan het park schenken door het voedsel in een doos voor de poort te zetten. "Stuur ons dan een berichtje zodat we het tijdig kunnen binnenhalen."

Apen
De Zonnegloed heeft geen winstoogmerk. Het dierenpark vangt verlaten, misbruikte en verwaarloosde wilde dieren op die niet terug naar de natuur kunnen. Er zijn onder meer beren, vossen, otters, apen, roofvogels, schildpadden en slangen te vinden.

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be