Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Nieuws

Nederlandse dierentuinen kiezen bij nader inzien tóch massaal voor volledige sluiting

13-03-2020, 19.10 uur | Reacties

Een groot aantal Nederlandse dierentuinen gaat bij nader inzien toch dicht. Tot nu toe vonden de meeste dierenparken het ondanks de overheidsmaatregelen tegen het coronavirus niet nodig om de poorten te sluiten. Nu gaan ze alsnog overstag.

Het gaat om Wildlands Adventure Zoo Emmen, Koninklijke Burgers' Zoo in Arnhem, Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek, DierenPark Amersfoort, GaiaZOO in Kerkrade, ZooParc Overloon, Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn, Dierenrijk in Mierlo, AquaZoo Leeuwarden, Ecomare op Texel en Zeehondencentrum Pieterburen. Sommige parken noemen 31 maart als voorlopige einddatum, andere bestemmingen zijn "tot nader order" dicht.

"Wij zien het als onze plicht om risico's voor dieren, gasten én medewerkers zo klein mogelijk te houden", laat GaiaZOO bijvoorbeeld weten. "Het welzijn van de dieren komt niet in het gedrang", legt eigenaar Libéma van onder andere Beekse Bergen uit. "Hoewel pijnlijk en moeilijk voor zowel onze gasten als medewerkers, is de tijdelijke sluiting van het park de enige juiste beslissing", schrijft de directeur van Wildlands in een open brief.

Abonnementhouders
Diergaarde Blijdorp zal de komende tijd alleen geopend zijn voor abonnementhouders. "Mede door de sluiting van veel andere recreatiemogelijkheden, verwachten wij een niet voldoende beheersbare toestroom van dagbezoekers, soms zelfs vanuit het hele land", luidt de uitleg. Alle binnenlocaties en binnenverblijven waren al niet toegankelijk.

Het Dolfinarium in Harderwijk kondigde vanochtend al een volledige sluiting aan. Apenheul in Apeldoorn is 's winters sowieso gesloten. Daar begint het zomerseizoen naar verwachting op 4 april. Voorlopig zijn alleen Artis in Amsterdam, Ouwehands Dierenpark in Rhenen, Sea Life Scheveningen en BestZOO nog geopend voor publiek.

Meer nieuws
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be