Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland gaat alsnog dicht in verband met coronavirus

13-03-2020, 13.43 uurBeeld: @PBJ85

Toverland heeft er toch voor gekozen om volledig te sluiten vanwege het coronavirus. Het park zal in ieder geval van zaterdag 14 tot en met vrijdag 27 maart dicht zijn. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken.

De overheid adviseerde gisteren om publieke locaties met meer dan honderd personen tot en met dinsdag 31 maart te sluiten. Dat moet nieuwe coronabesmettingen tegengaan. Desondanks vond Toverland een volledige sluiting toen nog niet noodzakelijk. Het park wilde naar eigen zeggen advies van de Noord-Limburgse veiligheidsregio afwachten.

Nu laat de directie weten: "We hebben de maatschappelijke verplichting om aan de maatregelen vanuit het kabinet te voldoen." Toch houdt Toverland zich niet helemaal aan de dringende oproep. Het park gaat namelijk uit van een sluiting tot en met 27 maart in plaats van tot en met 31 maart, zoals het overheidsadvies voorschrijft.

Nauwlettend
"Op 28 maart staat de opening van ons zomerseizoen gepland en die willen we vooralsnog aanhouden", zegt Toverland-directeur Jean Gelissen jr. "Uiteraard houden we de situatie nauwlettend in de gaten de komende periode." De Efteling is wel dicht tot en met de 31e.

Toverland zou deze maand dagelijks geopend zijn. Doordeweeks zijn normaal gesproken alleen de overdekte gedeeltes Land van Toos en Wunderwald toegankelijk. In de weekenden zouden daar de buitengebieden Port Laguna, Magische Vallei, Ithaka en Avalon bijkomen, onder de noemer Pre-season.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be