Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Grootste dierenpark Benelux schrapt seizoensopening omwille van corona

13-03-2020, 22.03 uur

Het grootste dierenpark van de Benelux stelt de geplande seizoensopening uit. Pairi Daiza in België zou opengaan op zaterdag 21 maart, maar in verband met het coronavirus moet dat moment uitgesteld worden. De dierentuin gaat nu uit van zaterdag 4 april als openingsdatum.

"Deze beslissing wordt genomen in collegiaal overleg met de gemeentediensten van Brugelette", staat in een persverklaring. "Het lijkt ons omwille van de volksgezondheid raadzaam om de deuren tijdelijk gesloten te houden." Er zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen om coronabesmettingen tegen te gaan als het park later alsnog opengaat.

Medewerkers van Pairi Daiza gaan contact opnemen met personen die een verblijf hadden geboekt tussen 21 maart en de nieuwe openingsdatum. "Uitstel is geen afstel. De medewerkers van Pairi Daiza zullen van de extra sluitingsdagen gebruikmaken om het park nog beter voor te bereiden op de komst van de eerste bezoekers."

Twijfel
Nederlandse dierentuinen twijfelden gisteren nog over een volledige sluiting. Sinds vanmiddag zijn de meeste partijen overstag. Van de grote dierenparken blijven vooralsnog alleen Artis en Ouwehands Dierenpark open. In België kiezen ZOO Antwerpen en ZOO Planckendael er ook voor om voorlopig geopend te blijven.

Meer Pairi Daiza
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be