Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Madurodam halveert capaciteit van attracties vanwege corona

12-03-2020, 23.54 uur

De capaciteit van de vijf overdekte attracties in Madurodam wordt gehalveerd vanwege het coronavirus. Dat heeft een woordvoerster van het Haagse themapark zojuist bekendgemaakt. De beroemde miniatuurstad in het hart van het park blijft wel geopend voor publiek.

Nu de overheid adviseert om bijeenkomsten met meer dan honderd personen te vermijden, ziet Madurodam zich genoodzaakt om aanvullende maatregelen te treffen. Het halveren van de attractiecapaciteit moet ervoor zorgen dat "bezoekers op gepaste afstand van elkaar blijven". "Hier wordt ook rekening mee gehouden in de wachtrijgebieden."

In de restaurants en andere overdekte ruimtes mogen voorlopig maximaal tachtig personen tegelijk aanwezig zijn. Bezoekers worden bij binnenkomst en op verschillende plekken in het park geïnformeerd over de getroffen voorzorgsmaatregelen.

Buitenruimte
Personeel werkt zo veel mogelijk thuis. Commerciële evenementen die de komende weken gepland zijn, worden indien mogelijk uitgesteld. "De gezondheid en veiligheid van bezoekers en medewerkers staat te allen tijde voorop", aldus de voorlichtster. Ze benadrukt dat het park "voor 80 procent uit buitenruimte bestaat".

Meer Madurodam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be