Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Bekende Disneyland Paris-auteur overleden

15-03-2020, 14.50 uurBeeld: @screamscape

De man achter een iconisch boekwerk over Disneyland Paris is overleden. Alain Littaye, co-auteur van het boek From Sketch to Reality, stierf eerder deze maand op 65-jarige leeftijd. Dat laten vrienden weten op social media. Littaye was ook de man achter de langlopende blog Disney and More.

From Sketch to Reality wordt gezien als een musthave voor Disney-fans. Het 320 pagina's tellende boek bevat honderden exclusieve ontwerpen van beroemde attracties en unieke foto's van de bouw van het Disneyland Park. Littaye schreef het boek samen met Disney-historicus Didier Ghez.

Op social media wordt verslagen gereageerd op het nieuws. "We zijn kapot van het verlies", schrijft fansite DLP Welcome. "Hij was fantastisch en zijn kennis en inzicht waren ongeëvenaard", aldus podcast Discover DLP. "Alain Littaye zal zeer gemist worden", meldt Twitter-account DLP Town Square. "Hij was de auteur van één van de beste Disney-boeken ooit."

Bron
"Bedankt voor alle gesprekken en discussies over de parken in de loop van de jaren", schrijft pretparksite Screamscape. "Je zult gemist worden." The Disney Blog: "Ik ben diepbedroefd. De gemeenschap heeft een geweldige bron en een prachtige vriend verloren."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be