Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madame Tussauds Amsterdam

Madame Tussauds Amsterdam zet Trump op straat

12-03-2020, 17.27 uur

Madame Tussauds Amsterdam geeft een geheel eigen draai aan het nieuws over het inreisverbod in de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Donald Trump heeft besloten dat Europeanen vanaf vrijdag dertig dagen lang niet welkom zijn in zijn land, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Als een reactie heeft Madame Tussauds in de hoofdstad het wassen beeld van Trump een mondkapje op gegeven en op straat gezet. "Europeanen niet welkom in de Verenigde Staten, Trump niet welkom in Europa", luidt het foto-onderschrift.

"Het is bedoeld als geintje", laat een woordvoerster aan Looopings weten. "Wij zijn natuurlijk een toeristische attractie waar ook veel buitenlanders komen. We hopen gewoon dat het toerisme snel weer op gang komt."

Verenigd Koninkrijk
Het inreisverbod van Trump geldt voor alle mensen die veertien dagen voor hun geplande vertrek naar de Verenigde Staten in landen zijn geweest die vallen onder het Europese Schengenverdrag. Amerikaanse burgers en reizigers uit het Verenigd Koninkrijk ontspringen de dans.

Madame Tussauds, onderdeel van de Britse groep Merlin Entertainments, blijft tot nader order wel geopend voor publiek. Naar aanleiding van nieuwe maatregelen van het kabinet worden maximaal honderd personen tegelijk binnengelaten. Hetzelfde geldt voor zusterattractie The Amsterdam Dungeon.

Meer Madame Tussauds Amsterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be