Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: nieuwe Efteling-achtbaan Max & Moritz maakt eerste testrit

13-03-2020, 01.23 uur

Efteling-bezoekers hebben donderdag kunnen zien hoe de nieuwe achtbaan Max & Moritz voor het eerst een testrit maakte. De karretjes van één van de twee banen - Max - zijn de afgelopen dagen op de rail gezet. Eén volledige trein met 38 zitplaatsen is nu compleet.

Omdat Max & Moritz een elektrisch aangedreven achtbaan is, kan de snelheid van het voertuig voortdurend gecontroleerd worden. Een groot hoogteverschil is dan ook niet noodzakelijk. Uiteindelijk gaat de maximumsnelheid 36 kilometer per uur bedragen.

Naar verwachting zijn er bijna vijfhonderd proefrondjes nodig om de snelheid en alle speciale effecten, zoals licht en geluid, naar behoren te programmeren. Voorlopig wordt er alleen getest met lege bakjes of met testpoppen. De treinstellen van de tweede baan Moritz arriveren later deze maand.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be