Plopsa Group

Plopsa-pretparken laten minder mensen toe vanwege coronadreiging

11-03-2020, 14.04 uur | Reacties

De Plopsa Group kiest ervoor om tot nader order minder bezoekers toe te laten in alle overdekte Plopsa-parken. Vanwege het coronavirus wordt de capaciteit van de verschillende trekpleisters bijgesteld tot maximaal 950 personen.

De maatregel heeft betrekking op Mayaland Indoor, Plopsaqua De Panne en Plopsa Indoor Hasselt in België, Plopsa Indoor Coevorden in Nederland, Holiday Indoor in Duitsland en Majaland Kownaty in Polen. Een concert dat aanstaande zaterdag zou plaatsvinden in het Proximus Theater bij Plopsaland De Panne wordt geannuleerd.


ZIE OOK: Coronacrisis: Europa-Park blaast grote evenementen en theatershows af

Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof ziet "op het eerste gezicht" geen grote problemen. "Het hoogseizoen is nog niet van start gegaan, de bezoekersaantallen van onze indoorparken overstijgen in deze tijd van het jaar zelden de kaap van duizend personen die op hetzelfde moment binnen zijn."

Gevaar
Het bedrijf blijft de situatie "per dag evalueren". "We vinden het belangrijk het advies van de overheid te volgen." De seizoenopening van Plopsaland De Panne, Plopsa Coo en Holiday Park - begin april - zou op basis van de huidige informatie niet in gevaar zijn.

ZIE OOK: Nog twee medewerkers Disneyland Paris besmet met corona

Reacties