Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Beekse Bergen kondigt fietssafari aan: 'Niet ongevaarlijk'

11-03-2020, 14.51 uur

Bezoekers van Safaripark Beekse Bergen kunnen binnenkort fietsen tussen de wilde dieren. Althans, dat beweert het Brabantse dierenpark in een persbericht. "Eén van de bekendste Nederlandse gebruiken zal worden gecombineerd met een Afrikaanse beleving", laat het park weten.

De fietssafari zou "vanaf april" te beleven zijn, als een aanvulling op de bestaande auto-, bus-, boot- en wandelsafari. Volgens Beekse Bergen is dat "niet ongevaarlijk". "Want je zal oog in oog komen te staan met onze wilde dieren."

Daarom wordt aan het begin van de route een medewerker neergezet die de regels uitlegt. Racefietsen zijn niet geschikt in verband met de wildroosters in het park. "Elke normale stadsfiets met een normale bandbreedte is toegestaan." Wie geen fiets heeft, kan er eentje huren.

Verstandig
Uiteraard gaat het om een lollige 1 aprilgrap. Niet iedereen heeft dat nog door, blijkt uit de reacties op de Facebook-pagina van het park. "Lijkt me geen verstandig plan", oordeelt Fleur Stofferis. "Wat een leuk idee", vindt Kim Ketelaars. "Hoe willen ze dit dan doen?", vraagt Monique Marijnissen zich af. Gabbel Linden twijfelt nog. "Als het geen 1 aprilgrap is gaan we dit uitproberen met de kids."

Beekse Bergen meldt zelf dat de aanleg van het fietspad komende maand zal starten. Eind maart moeten de werkzaamheden afgerond zijn. Een woordvoerster laat in gesprek met Looopings doorschemeren dat het initiatief niet al te serieus genomen moet worsen. "Het is misschien niet verstandig om hier op 1 april speciaal voor naar Beekse Bergen te komen", lacht ze.

Jachtluipaarden
In 2018 kwam het dierenpark internationaal in het nieuws toen een Frans gezin tijdens een autosafari uitstapte in het verblijf van de jachtluipaarden. Ze wisten net op tijd te ontkomen. Begin 2019 deed een Duits gezelschap hetzelfde. Tegenwoordig wordt aan alle bezoekers een flyer met veiligheidsregels uitgedeeld.

Meer Beekse Bergen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be