Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disneyland Paris sluit wachtrijen voor single riders om corona tegen te gaan

11-03-2020, 21.36 uurBeeld: @SimonTAdventure

Disneyland Paris heeft per direct alle wachtrijen voor single riders gesloten. Dat zou de verspreiding van het coronavirus tegen moeten gaan. Het gaat om speciale rijen bij de attracties Hyperspace Mountain, RC Racer, Toy Soldiers Parachute Drop, Crush's Coaster en Ratatouille: The Adventure.

Een single riders-wachtrij wordt normaal gesproken gebruikt om lege plekken in karretjes op te vullen, zodat de capaciteit van een attractie optimaal benut wordt. Het kan er echter ook voor zorgen dat families dichtbij personen komen te zitten die ze niet kennen. Dat gebeurt vanaf vandaag dus niet meer.

De verordening komt bovenop een reeks maatregelen die al van kracht waren in de Disney-parken. Zo zijn alle meet-and-greets met menselijke Disney-figuren geschrapt en worden personeelsleden die laatst in Italië, China, Singapore, Zuid-Korea of Iran waren naar huis gestuurd. Ook zijn op veel plekken pompjes met ontsmettingsmiddel neergezet.

Feestjes
Verder werd vandaag bekend dat er voorlopig geen feestjes meer worden gegeven in Billy Bob's Country Western Saloon, gelegen in uitgaansgebied Disney Village. Daarnaast bieden Disney-restaurants vanaf nu wegwerpbestek aan. Rolstoelen en wandelwagens worden extra gereinigd.

Op dit moment zijn voor zover bekend drie werknemers besmet met het coronavirus, allemaal onderhoudsmedewerkers die niet direct in contact kwamen met bezoekers.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be