Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Grote Duitse kermissen gaan niet door in verband met corona

10-03-2020, 21.50 uurBeeld: @NikyGenitaleis

Het coronavirus heeft ook gevolgen voor de kermiswereld. Populaire kermissen in Duitsland gaan niet door vanwege de uitbraak van corona. Zo zou in de stad Hamburg tussen vrijdag 27 maart en zondag 26 april de jaarlijkse Hamburger Frühlingsdom plaatsvinden, één van de grootste volksfeesten van Duitsland.

Nu de overheid besloten heeft om drukbezochte bijeenkomsten te schrappen, moet de kermis geannuleerd worden. Vorig jaar was het evenement goed voor maar liefst 2,5 miljoen bezoekers. Het nieuws betekent een enorme klap voor kermisexploitanten die hun omzet nu in rook zien opgaan.

Op de kermis hadden enkele imposante blikvangers moeten staan, waaronder wildwaterbaan Atlantis Rafting, de 45 meter hoge schommel Konga, de 55 meter hoge zweefmolen Sky Dance en de achtbanen Wilde Maus XXL en de Olympia Looping, de grootste transportabele achtbaan ter wereld.

Infecties
Ook de grote voorjaarskermis in Münster, de zogeheten Frühjahrssend, kan niet plaatsvinden. Dat evenement zou duren van zaterdag 14 en zondag 22 maart. "Het risico op infecties is te groot", meldt de organisatie. Er werden 500.000 bezoekers verwacht. Burgemeester Markus Lewe spreekt over een "zeer moeilijke beslissing".

Grote attracties die deze maand naar Münster zouden komen zijn onder andere thrillride Jetlag, loopingschommel Infinity, molen Shake & Roll, familieachtbaan Feuer + Eis, funhouse Chaos Airport en zweefmolen Aeronaut. De opbouw was al begonnen.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be