Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Coronacrisis: Europa-Park blaast grote evenementen en theatershows af

11-03-2020, 10.52 uur

Europa-Park kiest ervoor om de komende tijd grote evenementen en theatershows te annuleren vanwege het coronavirus. Het grootste attractiepark van Duitsland schrapt alle voorstellingen van avondshow Night.Beat.Angels. Ook de uitreiking van de Nickelodeon Kids' Choice Awards en Radio Regenbogen Award gaan niet door.

Night.Beat.Angels wordt sinds 2017 elk voorjaar in de avonduren opgevoerd in Europa-Park. De pikante voorstelling in het Italiaanse themagebied bestaat uit schaarsgeklede dames die acrobatische acts doen op sensuele muziek. "Met pijn in het hart moeten we de show afgelasten", laat het productieteam weten.

"Dit was geen gemakkelijke beslissing, maar de veiligheid en gezondheid van onze gasten is onze topprioriteit. Daarom volgen we de aanwijzingen van de overheid om grote overdekte bijeenkomsten te vermijden." De 2020-editie zou plaatsvinden tussen half maart en eind april. Wie al tickets had gekocht, kan contact opnemen met de organisatie.

Risicobeoordeling
De uitreiking van de Radio Regenbogen Award was gepland voor vrijdag 3 april in de Europa-Park Arena. Er zouden meer dan 1500 bezoekers uit binnen- en buitenland op afkomen. "Het evenement zal dit jaar helaas niet doorgaan vanwege de coronacrisis", staat in een verklaring. "We houden ons aan de risicobeoordeling van de Duitse overheid."

Hetzelfde geldt voor de Nickelodeon Kids' Choice Awards. 2800 kinderen uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland hadden op donderdagavond 9 april een grootschalige prijsuitreiking met bekende artiesten bij moeten wonen. Volgens de organisatie zou het onverantwoord zijn om dat door te laten gaan.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be