Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Diergaarde Blijdorp doneert 1 euro per verkocht entreekaartje aan Australië

10-03-2020, 22.25 uur

Bezoekers van Diergaarde Blijdorp hebben een bijdrage geleverd aan het goede doel. Van ieder verkocht entreekaartje in februari doneerde de Rotterdamse dierentuin 1 euro aan het Wereld Natuur Fonds. Dat bedrag gaat naar het helpen van Australische wilde dieren en het herstellen van hun leefgebied.

Bij bosbranden in Australië ging de afgelopen maanden een gebied van ruim tien miljoen hectare - meer dan tweeënhalf keer Nederland - in vlammen op. Naar schatting kwamen ruim een miljard dieren om het leven. Duizenden koala's, kangoeroes, wallaby's en kaketoes konden niet op tijd wegkomen.

De Vereniging Vrienden van Blijdorp sloot zich aan bij de actie en besloot de opbrengst van de muntenspinner in het park te schenken. "Wij dragen niet alleen bij aan een nog mooiere Diergaarde, maar ook aan natuurbehoudsprojecten die Blijdorp ondersteunt", liet de vereniging weten.

Resultaat
Daarnaast kwamen er losse donaties van abonnementhouders binnen. Uiteindelijk waren de initiatieven goed voor in totaal 15.000 euro. "Een prachtig resultaat", meldt Blijdorp op social media.

Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be