Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling neemt extra maatregelen vanwege coronavirus: geen grote groepen bij elkaar

10-03-2020, 18.02 uur

De Efteling gaat extra maatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het attractiepark blijft geopend, maar tot en met maandag 16 maart wordt geprobeerd om grote groepen van elkaar te scheiden. Aanleiding is nieuw advies van de Brabantse veiligheidsregio's.

De provincie Noord-Brabant vraagt inwoners om sociale contacten de komende tijd zo veel mogelijk te beperken. Verder moeten grote evenementen met meer dan duizend personen worden geannuleerd. Organisatoren van kleinere evenementen wordt ook aangeraden om maatregelen te treffen.

"De Efteling neemt de nieuwe adviezen serieus en wil daar zo goed mogelijk bij aansluiten", staat in een verklaring. Er zou echter geen noodzaak zijn om het park volledig te sluiten. Daarover is overlegd met de gemeente Loon op Zand. "We zijn geen evenement en hebben dus geen verbod gekregen."

Afstand houden
Het sprookjespark is groot genoeg om gevaarlijke situaties uit de weg te gaan, zegt de Efteling. "Ons park is bijna tachtig hectare groot. De gasten zijn verspreid over het hele park en veel in de buitenlucht. Er is ruimte om afstand te houden." Bovendien verwacht men door de geadviseerde sociale onthouding minder bezoekers.

"Zelf zijn we maatregelen aan het voorbereiden om vanaf morgen grotere groepen mensen te scheiden en extra afstand te creëren, bijvoorbeeld bij shows." Wat dat concreet inhoudt, wordt nog bekeken. Eerder riep de directie personeel en bezoekers al op om thuis te blijven bij milde gezondheidsklachten. Alle Brabanders mogen geplande Efteling-vakanties kosteloos omboeken.

Rabobank
Verschillende grote evenementen in de Efteling gaan vanwege de coronadreiging niet door. Zo worden de Rabo Klantendagen van de Rabobank, die op zaterdag 21 en zondag 22 maart plaats zouden vinden, afgelast. Een bijeenkomst van branchevereniging IAAPA op dinsdag 17 maart is eveneens uit de agenda gehaald.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be