Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Freizeit-Land Geiselwind

Laatste enterprise-attractie in Duits pretpark verdwijnt

10-03-2020, 23.10 uur

Duitsland verliest zijn laatste enterprise-attractie in een pretpark. Freizeit-Land Geiselwind heeft besloten om de thrillride Enterprise deze winter af te breken. Daarmee is er in Duitsland geen enkel park meer dat een dergelijke attractie aanbiedt.

Een enterprise is een enorm kantelend rad met gondels die over de kop vliegen. Voor pretpark Geiselwind werd het onderhoud simpelweg te duur, vertelt eigenaar Matthias Mölter. "Na jaren van trouwe dienst moet de molen ons nu verlaten. De onderhouds- en reparatiekosten zijn het niet meer waard."

In 2018 nam het Duitse Heide Park al afscheid van de enterprise El Sol.

Walibi
Duitsers die toch een ritje willen maken in een dergelijke attractie, kunnen nog wel terecht op de kermis. Daar reist nog één model rond onder de naam Mondlift. In Nederland staan anno 2020 vier parkexemplaren, namelijk in Attractiepark Slagharen (Enterprise), Avonturenpark Hellendoorn (Tarantula Magica), Drievliet (De Kwal) en Walibi Holland (G-Force).

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Freizeit-Land Geiselwind
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be