Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: binnenkijken in stationsgebouw van Efteling-achtbaan Max & Moritz

09-03-2020, 22.12 uur

Hoe ziet het stationsgebouw van de nieuwe Efteling-achtbaan Max & Moritz er van binnen uit? Wie de ruimte binnenloopt, waant zich in een werkplaats van een Duitse klokkenmakerij, met gereedschappen, schilderijen met uitvindingen en enorme tandwielen. Aan het plafond hangen animatronics van de hoofdrolspelers Max en Moritz.

Zij hebben net hun laatste uitvinding afgerond: zeepkisten om te kunnen ontsnappen uit de werkplaats, die eigendom is van hun moeder Frau Schmetterling. Vandaag werden de eerste karretjes van één van de twee banen geplaatst. Later deze week moeten de testritten beginnen.

Eigenlijk was het niet de bedoeling dat het interieur van het station vandaag onthuld zou worden, temeer omdat sommige onderdelen nog niet af zijn. Zo heeft één van de animatronics nog geen kleding aan. Toch stapte een presentator van een regionale omroep zonder overleg met een draaiende camera naar binnen.

Schoolmeester
Verder wist Efteling-fan Jeroen Schulz een andere animatronic op de gevoelige plaat vast te leggen. Aan de zijkant van het station bevindt zich een groen schoolgebouwtje. Achter één van de luikjes verschijnt schoolmeester Lämpel, die ook een belangrijke rol speelt in het verhaal.

De twee kwajongens hebben zijn pijp namelijk gevuld met buskruit, wat zorgt voor een ontploffing. Daardoor maakt de trein van Max een tweede rondje. In eerste instantie wordt Lämpel uitgebeeld als silhouet. Na afloop van de tweede rit zijn er vlammen zichtbaar achter de schoolramen, hangt een bordje scheef en komt de zwartgeblakerde meester boos naar buiten.

Windvlaag
De trein van Moritz maakt ook twee rondjes, doordat Max buiten op en neer op een scheetkussen springt. De windvlaag die hij veroorzaakt, geeft de karretjes extra vaart. Na de tweede ronde zijn alleen de bungelende beentjes van Max nog zichtbaar vanuit het plafond.Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be