Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp

Partij voor de Dieren wil subsidie voor Blijdorp stopzetten

09-03-2020, 17.19 uurBeeld: Jos van Nispen

De Rotterdamse Partij voor de Dieren (PvdD) wil dat Diergaarde Blijdorp geen gemeentelijke subsidie meer krijgt. Op dit moment ontvangt het dierenpark jaarlijks 851.000 euro om een bezoek van scholieren mogelijk te maken.

Volgens de lokale PvdD heeft een uitstapje naar Blijdorp echter geen pedagogische waarde. Literatuur, documentaires en 3D-films zouden kinderen meer leren over wilde beesten dan een bezoek aan de dierentuin. De partij heeft het Rotterdamse stadsbestuur daarom gevraagd om de subsidie stop te zetten.

Het vrijgekomen geld zou gebruikt kunnen worden voor andere activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie, zoals excursies naar nationale parken.

Tijdelijke opvang
De PvdD vindt al langer dat Blijdorp niet meer van deze tijd is en wil de dierentuin een andere functie geven. "Wij willen haar omvormen tot een tijdelijke opvang voor dieren die zich niet in hun oorspronkelijke leefgebied kunnen handhaven of daarin niet teruggezet kunnen worden", staat op de website van de partij.

Blijdorp zou dan nog steeds bezoekers mogen ontvangen, mits het dierenwelzijn voorop staat. Eerder opperde de Amsterdamse afdeling van de partij al een vergelijkbaar plan voor dierentuin Artis.

Investering
Op dit moment is Diergaarde Blijdorp juist op zoek naar extra financiële middelen om een ambitieus masterplan te realiseren. Daarin wordt gesproken over een investering van maar liefst 100 miljoen euro in opknapbeurten en nieuwe verblijven.

Meer Diergaarde Blijdorp
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be