Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling plaatst eerste karretjes van nieuwe achtbaan Max & Moritz

09-03-2020, 12.35 uur

De Efteling werkt toe naar de eerste testritten van de dubbele familieachtbaan Max & Moritz. Vandaag worden de eerste karretjes van één van de twee banen geplaatst, namelijk de blauwe baan Max. Waarschijnlijk kan er deze week al getest worden. Later deze maand arriveren ook de karretjes voor de groene baan Moritz.

De twee treinen van Max & Moritz, gedecoreerd als zeepkisten, vertrekken straks in tegenovergestelde richtingen uit het station. Tijdens de rit komen de passagiers van beide voertuigen elkaar meerdere keren tegen. De Efteling heeft gekozen voor een powered coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides, waarbij de karretjes worden aangedreven door elektriciteit.

De locomotief die vanochtend rond 10.00 uur op de baan werd gezet, weegt 1300 kilo. Elke trein - met achter de locomotief negen treinstellen - heeft 38 zitplaatsen. Dat resulteert in een theoretische capaciteit van maar liefst 1800 bezoekers per uur. De Bob, de voorganger van Max & Moritz, had een capaciteit van ongeveer 700 personen per uur.

Ontsnappen
Het verhaal achter de attractie, gebaseerd op een Duits verhaal uit 1865, draait om de twee kwajongens Max en Moritz die door hun moeder Frau Schmetterling zijn opgesloten in haar klokkenwerkplaats. Daar proberen ze te ontsnappen.

Het gaat nog even duren voordat bezoekers een ritje kunnen maken, vertelt parkdirecteur Coen Bertens. "Tijdens de bijna vijfhonderd testritten wordt gekeken hoe de trein op de baan ligt, hoe de snelheid is en hoe het licht en geluid reageert." De openingsdatum is nog niet bekendgemaakt, maar de Efteling rekent op een opening in april.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be