Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Tientallen kermisattracties en -kramen verwoest door brand

08-03-2020, 23.57 uur

Een enorme brand in het Friese Oosterwolde heeft tientallen kermiskramen en -attracties verwoest. Dat meldt Atze Lubach, voorzitter van de Nationale Bond van Kermisbedrijfhouders, op Facebook. In de nacht van zaterdag 29 februari op zondag 1 maart, nu een week geleden, werd een opslagloods van 8000 vierkante meter in as gelegd.

Drie kermisondernemers zijn "zwaar gedupeerd", weet Lubach."Eén van de vier aldaar gevestigde bedrijven was een stalling en opslag voor kermisattracties." Het gaat onder andere om verschillende kinderattracties zoals een zweefmolen, een bootjesmoles en kindertreintjes.

Verder stonden er gebakkramen, snoepkramen, een schietkraam, een snackkraam, een stroopwafelkraam, een viskraam en een volledig kerstdorp in de loods. "Ontelbaar veel materialen zullen we nooit meer terugzien op de kermis."

Circus
Tot overmaat van ramp verdween ook de volledige façade van Circus Herman Renz. "We wensen de eigenaren veel sterkte en succes bij het afhandelen van de enorme schade", besluit voorzitter Lubach.

De politie heeft afgelopen week uitgebreid onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Er wordt inmiddels uitgegaan van brandstichting.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be