Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling geeft mascotte Pardoes extra vingers

07-03-2020, 21.16 uurBeeld: @lezenmetkim

De Efteling heeft mascotte Pardoes aangepast. Voortaan heeft de vrolijke nar in het attractiepark geen acht vingers meer, maar tien. Wijlen Efteling-ontwerper Henny Knoet bedacht Pardoes eind jaren tachtig als een figuur met vier vingers aan elke hand. Daar is nu verandering in gekomen.

Nieuwe handschoenen zorgen ervoor dat de mascotte een menselijkere uitstraling kreeg, met anatomisch correcte handen. Bovendien lijkt de Pardoes die door de Efteling wandelt nu meer op de animatronics zoals ze sinds 2017 te vinden zijn in de attractie Symbolica. In de darkride wordt Pardoes ook uitgebeeld met vijf vingers aan beide handen.

Op tekeningen heeft het Efteling-figuur tot nu toe wel altijd vier vingers per hand gehad. Of daar in toekomstige uitingen van afgeweken gaat worden, is nog niet duidelijk. Sinds 2010 is Pardoes geen onderdeel meer van het officiële Efteling-logo.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be