Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Bizarre prijsverhoging: Efteling maakt bitterballen ruim 200 procent duurder

07-03-2020, 15.57 uurBeeld: @eftel_straat

De Efteling heeft de prijzen van snacks flink omhoog gegooid. Wie in de bar van het Efteling Hotel een portie bitterballen bestelt, betaalt nu ruim 200 procent meer per bitterbal dan voorheen. Op de oude borrelkaart moest voor vijftien bitterballen 5,70 euro afgerekend worden, 38 eurocent per stuk.

Sinds kort kost een schaaltje met zes bitterballen 7 euro, omgerekend 1,17 euro per bal. Het gaat om een prijsstijging van maar liefst 207 procent. Ook een bittergarnituur werd fors duurder. Voorheen kostte een plank met verschillende soorten hapjes 8 euro. Nu zijn bezoekers het dubbele kwijt: 16 euro.

Het gaat om de hotelbar De Gelagkamer, naast de ingang van het Efteling Hotel. Ook het assortiment is aangepast. Zo verdween een schaal met nacho's van de kaart.

Vakantiepark
Op andere plekken in de Efteling worden andere prijzen gehanteerd. Zo vraagt à-la-carterestaurant Panorama, gelegen naast Vogel Rok, 6 euro voor tien bitterballen: 60 eurocent per stuk. In vakantiepark Loonsche Land kosten zes bitterballen 5,75 euro en negen bitterballen 8,50 euro, omgerekend zo'n 95 eurocent per bal.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be