Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling adviseert personeel en bezoekers: blijf thuis bij milde klachten

07-03-2020, 13.52 uur

De Efteling vraagt medewerkers om thuis te blijven als ze last hebben van milde gezondheidsklachten, zoals hoesten en verkoudheid. Hetzelfde verzoek geldt voor mensen die het attractiepark willen bezoeken. Dat bevestigt een Efteling-woordvoerster aan Looopings.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseerde gisteravond alle Brabanders die zich niet lekker voelen om contact met de buitenwereld voorlopig tot een minimum te beperken. Dat zou een verdere verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen.

Naar aanleiding van die mededeling heeft de Efteling-directie een interne memo verspreid onder personeel. "Ook aan jou als collega het verzoek dit advies zorgvuldig op te volgen", staat erin. Volgens de Efteling zorgt de maatregel momenteel niet voor een tekort aan personeel.

Gezond verstand
Wie van plan was om een dagje naar de Efteling te gaan en kampt met milde klachten, kan volgens de voorlichtster eveneens beter thuisblijven. "We volgen daarin het advies van het RIVM om plekken waar veel mensen bij elkaar zijn in dat geval te mijden. Verder vragen we iedereen om gewoon gezond verstand te gebruiken."

Eerder hing de Efteling in verschillende toiletruimtes al papieren met hygiënetips op. Een Efteling-verzamelbeurs die dit weekend zou plaatsvinden, gaat vanwege corona niet door.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be