Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Benefietgala Phantasialand geannuleerd uit angst voor corona

06-03-2020, 00.01 uur

Een grote feestavond in Phantasialand gaat niet door vanwege de uitbraak van corona. Op zaterdag 21 maart had in het Duitse pretpark een speciaal benefietgala plaats moet vinden: het Fantasypride Gala. Het evenement zou voortborduren op het succes van de jaarlijkse Fantasypride-dag in het najaar, bedoeld voor de lgbt-gemeenschap.

Nu het coronavirus de kop opsteekt in Duitsland, durft de organisatie het niet aan om het feest door te laten gaan. "Vanwege problemen met de volksgezondheid en de recente ontwikkelingen rond het COVID-19-virus, zagen we geen andere keuze", staat in een verklaring.

"Het is onze verantwoordelijkheid om werknemers, partners, artiesten en gasten te beschermen. Gezondheid en veiligheid zijn voor ons van het grootste belang. Het risico dat het virus onbedoeld verspreid wordt, is gewoon te hoog."

Hotel
Het gala wordt een jaar uitgesteld. Op zaterdag 27 maart 2021 moet het feest alsnog doorgaan. "Onze dank gaat uit naar sponsors, partners, artiesten, medewerkers en Phantasialand voor het ondersteunen van deze beslissing." Reeds bestelde tickets blijven geldig. Wie een overnachting had geboekt in een Phantasialand-hotel, moet contact opnemen met het attractiepark.

Het reguliere zomerseizoen van Phantasialand start op zaterdag 4 april. Vooralsnog gaat dat wel gewoon door.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be