Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Energylandia

Ongelofelijk: Pools pretpark Energylandia bouwt dit jaar nóg een nieuwe achtbaan

06-03-2020, 15.46 uur

Het Poolse pretpark Energylandia blijft koploper als het gaat om het bouwen van achtbanen. In slechts zes jaar tijd wist het park maar liefst vijftien verschillende rollercoasters uit de grond te stampen. Op dit moment wordt gebouwd aan nummer zestien: lanceerachtbaan Abyssus. Maar Energylandia heeft dit jaar meer in petto.

De Nederlandse attractiebouwer Vekoma bevestigt dat binnen enkele weken begonnen wordt met de bouw van nóg een nieuwe achtbaan. Het wordt de zeventiende coaster in het park en de achtste afkomstig van Vekoma. Ook Abyssus komt uit de fabriek van de Limburgse firma.

Over het type is officieel nog niets bekend. Naar verluidt gaat het om een boomerang coaster. "Onze zevende achtbaan in Energylandia wordt een meesterwerk", meldt het bedrijf op Instagram. "De installatie van nummer acht start binnen enkele weken. De baan is klaar voor transport, voor een opening in het voorjaar."

Waterattractie
Energylandia heeft zelf nog geen informatie naar buiten gebracht over de nieuwe achtbaan. Wel is duidelijk dat Abyssus onderdeel wordt van het nieuwe themagebied Aqualantis, ontworpen door Jora Vision uit Nederland. Naast de lanceerachtbaan presenteert men daar een disk'o coaster van fabrikant Zamperla, een interactieve waterattractie, een boottochtje en een duikvoorstelling.Meer Energylandia
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be