Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Youtubers van StukTV verkleed als mascottes in de Efteling

03-03-2020, 13.25 uurBeeld: Ad Raats, Calvin Hokkeling

In de Efteling vinden vandaag opnames plaats voor een nieuwe video van het populaire YouTube-kanaal StukTV. De drie leden van StukTV - Thomas van der Vlugt, Giel de Winter en Stefan Jurriens - halen op verschillende plekken in het attractiepark ongein uit, vermomd als willekeurige mascottes.

De youtubers zijn verkleed als een neushoorn, een leeuw en een aap. Op beelden die op Facebook verschenen, is te zien dat de heren poseren met een kind voor de ingang van Droomvlucht. Ze wandelden ook naar Hartenhof, het plein voor Symbolica. De Efteling is vooraf akkoord gegaan met de opnames.

In mei 2018 vond een soortgelijke actie plaats in Walibi Holland. Toen viel het beruchte drietal daar bezoekers lastig, ook verkleed als mascottes. De youtubers gooiden met spullen en duwden kinderen omver. Ook probeerde één van hen bezoekers in het water te gooien. Het filmpje is intussen bijna twee miljoen keer bekeken.

Inbreken
Dat de Efteling een samenwerking aangaat met het YouTube-kanaal is opvallend. StukTV heeft geen goede reputatie. In 2015, 2016 en 2018 heeft men geprobeerd om stiekem in te breken bij het sprookjespark, met wisselend succes. In 2017 zetten de brutale videomakers zelf poppen neer in drie Efteling-attracties. Vorig jaar schopten ze wederom herrie in de Efteling, maar dan vermomd als bejaarden.





Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be